Οι Πρώτες Σκέψεις Μου Όταν Χάνω Βάρος

Καλημέρα! Έχω ξυπνήσει πολύ νωρίς σήμερα και χαζεύω στο διαδύκτιο για θέματα που μπορεί να με αφορούν. Σε κάποιο forum συνάντησα για άλλη μια φορά την ανακοίνωση επιτυχίας κάποιου που είχε χάσει σωματικό βάρος. 

Μόλις διάβασα την ανάρτηση του, είχα αποφασίσει τι ακριβώς ήθελα να γράψω στην δική μου επόμενη δημοσίευση. Έχει να κάνει με ένα ζήτημα που δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές στο χώρο μας.

Αν σας αρέσει να μιλάτε για θέματα δίαιτας και αδυνατίσματος με τους φίλους σας θα έχετε σίγουρα προσέξει ότι συναντούμε πολλές φορές κάποιον να λέει με υπερηφάνια ότι χάνει βάρος και να παραθέτει τα αποτελέσματα της προσπάθειας του.

Συνήθως τα αποτελέσματα αφορούν συγκεκριμένα κιλά που χάθηκαν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πχ. "Έχασα 5 κιλά σε 2 εβδομάδες" ή "Έχασα 10 κιλά σε 1 μήνα".

Πρέπει πριν από όλα να διευκρινίσουμε ότι είναι δύσκολο να χάνουμε κιλά μόνο σε λίπος, αλλά είναι σημαντικό πάντα να τσεκάρουμε τα αποτελέσματα. Αν μπορούμε και μειώνουμε σχεδόν το μισό από το συνολικό βάρος μας σε λίπος, βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Έχω παρατηρήσει ότι αν ακολουθώ κάποια δραστική δίαιτα, τις περισσότερες μέρες θα χάσω βάρος σε μύες ή υγρά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνω λιγότερες θερμίδες κι έτσι να μειώνεται η αποτελεσματικότητα του προγράμματος διατροφής μου. Με την πρώτη απόκλιση οι κόποι μου ως τη συγκεκριμένη στιγμή χάνονται και πρέπει να υποφέρω λίγο πιο πολύ για να μπορώ να χάνω κιλά.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ο σωστός συνδυασμός διατροφής και άσκησης με βάρη. Ακόμα και χωρίς βάρη, η γυμναστική θα προστατέψει τους μύες μας και θα αναδείξει το σώμα μας. 

Όσο λοιπόν εμείς πιέζουμε το σώμα μας δίνοντας του μηνύματα να μειώσει το μεταβολισμό του, η μηχανή μας που καίει θερμίδες θα λειτουργεί και θα συνεχίζει το πρόγραμμα μας να έχει αποτελέσματα.

Το καλύτερο θα ήταν να βρείτε ένα ομαδικό άθλημα και να ασκήστε μαζί με τους φίλους σας. Πραγματικά δεν θα καταλάβετε καν πότε ξεκίνησε ο οργανισμός σας σας να δουλεύει καίγοντας σταθερά το περιττό λίπος.

Καλή συνέχεια σε όσους ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Όσοι δεν ασχολείστε ακόμα, να ξέρετε ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να χάσετε λίγο βάρος. Σκεφτείτε το λίγο.

2 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες στην μπλογκόσφαιαρα και καλή αρχή!
    Θα τα λέμε ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελίτσα!

    Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές.
    Σίγουρα θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...