Γιατί Τέτοιο Άγχος Με Τη Δίαιτα;

Καλησπέρα! Αφορμή για τη σημερινή μου ανάρτηση είναι η δίαιτα που ξεκίνησε μια φίλη μου εδώ και λίγες μέρες. Την έχω γνωρίσει μέσω του ιντερνέτ και μέχρι τώρα είχαμε πολλές συζητήσεις για θέματα διατροφής, δίαιτας και αδυνατίσματος.

Η φίλη μου αυτή λοιπόν αποφάσισε ότι είναι καιρός να χάσει όσο περισσότερα κιλά μπορεί και να ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Η στρατηγική της θα είναι να κάνει αλλαγές στα φαγητά που τρώει και στις ποσότητες, αλλά να μην ξεφύγει πολύ από την καθημερινότητα της, ώστε να μην κουραστεί γρήγορα με τη δίαιτα της.

Συμφώνησα αμέσως μαζί της και ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη που σκεφτόταν λογικά και δεν ζητούσε μαγικές συνταγές.

Μέχρι τη στιγμή που άρχισε να με βομβαρδίζει με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνει κάποιος όταν αγχώνεται για τη δίαιτα του.

«Πόσα κιλά θα χάνω την εβδομάδα;»
«Θα χρειαστεί πάνω από ένας μήνας για να είμαι στυλάκι;»
«Για πόσο καιρό πρέπει να προσέχω μετά ώστε να μην ξαναπάρω τα χαμένα κιλά;»


Εδώ η φίλη μου έδειξε ότι έχει χάσει το νόημα.

Τη ρώτησα για πόσο καιρό έχει επάνω της αυτά τα περιττά κιλά (γύρω στα 17). Μου απάντησε ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό της κι εγώ το εκτιμώ γύρω στα 20 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα είχε διακυμάνσεις 1-2 κιλά επάνω ή κάτω.

Αυτή η κοπέλα λοιπόν κουβαλάει 17 κιλά και εκατοντάδες στιγμές αμηχανίας και άσχημων συναισθημάτων εδώ και 20 χρόνια και το πρόβλημα της αφού αποφάσισε ότι είναι καιρός για δίαιτα, είναι αν θα έχει μεταμορφωθεί σε μοντέλο μέσα σε ένα μήνα, ή αν θα χρειαστεί περισσότερο!

Νομίζω καταλαβαίνετε που θέλω να καταλήξω.

Ακόμα και αν χάνει 2 κιλά το μήνα, του χρόνου τέτοια μέρα θα κάνει μπάνιο στην παραλία και θα έχει χάσει 24 κιλά! Το πρόβλημα της θα είναι πώς να προσθέσει μερικά με υγιεινό τρόπο.

Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι τόσο ανυπόμονη; Γιατί πρέπει να βάζει το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα και να χάνει τον ύπνο της; Είναι τόσο κακό στα 20 χρόνια ταλαιπωρίας να προσθέσει 6 μήνες και να έχει αλλάξει τη ζωή της;

Και κάτι ακόμα…

Αν σκέφτεται για πόσο πρέπει να προσέχει για να μην πάρει πίσω τα κιλά αφού τα χάσει, καλύτερα να μην αρχίσει καν την προσπάθεια. Έτσι και αλλιώς δεν θα διατηρήσει το αποτέλεσμα για πολύ.

Το θέμα είναι να αλλάξει τρόπο ζωής. Να κάνει μικρές αλλαγές στις συνήθειες τις και να υποσχεθεί στον εαυτό της ότι θα χάσει τα κιλά σε όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά δεν θα τα ξαναπάρει πίσω ποτέ.

Ελενάκι αν με διαβάζεις κλείσε τον υπολογιστή σου και πάρε το κολατσιό που έχεις ετοιμάσει για αποδράσεις στις παραλίες. Καλό μπάνιο!

6 σχόλια:

  1. Άγχος ….. «ανίκατε μάχαν».. χαχαχα!

    Το έχω ζήσει αλλά από την άλλη όχθη!
    Έπρεπε να παχύνω , να πάρω κιλά που μια ζωή δεν τα είχα..

    Αποτέλεσμα κάθε φορά που ανέβαινα στην ζυγαριά και έβλεπα ότι δεν έχω πάρει γραμμάριο εγκατέλειπα την μάχη, με έπιανε απελπισία και μελαγχολία..

    Βέβαια ..να αλλάξω κακές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα ..ούτε λόγος!!

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελίτσα!

    Τελικά τα κατάφερες;
    Ποιο τρόπο επέλεξες για να προσθέσεις κιλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν τα κατάφερα...
    Και τρώω όπως δυο άντρες μαζί!!
    Να σκεφτεις ότι μακαρόνια χωρίς ψωμί ειναι αδύνατον να φάω!!! Γουρούνα σκέτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χε χε!

    Φαντάζομαι οι περισσότεροι αναγνώστες μου θα σε μισούν!

    Μπορεί να μην καταφέρνεις να πετύχεις το στόχο σου, αλλά τουλάχιστον τρως όσο θέλεις και ό,τι θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν με μισούν αυτοί ..εγώ τους ζηλεύω...
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...