Online Group Υποστήριξης - Καλή Ιδέα;

Πέρασε γύρω στην μια εβδομάδα από την τελευταία μου ανάρτηση και γενικότερα δεν εμφανίστηκα και πολύ στο ineternet αυτές τις μέρες. Είχα πολλές εργασίες να ολοκληρώσω και ομολογώ ότι κάποια στιγμή μου άρεσε που ήμουν τόσο απασχολημένη.

Εκτός από τα άσχετα με δίαιτα και διατροφή θέματα που με απασχολούσαν αυτές τις μέρες και μονοπώλησαν το χρόνο και το μυαλό μου, βρήκα ευκαιρία να σκεφτώ κάποια πράγματα που θα είχαν ενδιαφέρον σε όσους ασχολούνται με τη ρύθμιση του βάρους τους και έχουν μια τάση προς το ίντερνετ και τους υπολογιστές, όπως κι εγώ.

Μια αρχική ιδέα μου που είναι δεδομένη εδώ και καιρό, είναι η κυκλοφορία ενός βιβλίου με συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής που να ταιριάζει πάνω κάτω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους, να είναι διασκεδαστικό και να μην παρουσιάζει το αδυνάτισμα στον κόσμο σαν ένα μπελά που θέλουν να αποφύγουν.

Είχα και άλλες ιδέες σχετικά με βιβλία, αλλά ξαφνικά σκέφτηκα κάτι που πραγματικά είναι πρόκληση για εμένα και θα ήθελα να αφιερώσω μια μελλοντική μου ανάρτηση στο να εξηγήσω αυτό ακριβώς που θέλω να δημιουργήσω. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχει να κάνει με κάποιο online σύστημα που θα μπορεί ο κάθε ένας να έχει το προσωπικό του διαιτολόγιο που θα στηρίζεται σε πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς διατροφολόγους παγκόσμιας φήμης.

Μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις μου, σκέφτηκα και κάτι άλλο και έχει να κάνει με το θέμα του σημερινού μου άρθρου.

Είναι αποδεδειγμένο και το έχω αναφέρει και σε άρθρα μου στο EasyDiet4u.com, ότι είναι σημαντικό για κάποιον που κάνει μια προσπάθεια να χάσει κιλά, να έχει την υποστήριξη ατόμων της οικογένειας ή του φιλικού του περιβάλλοντος που θα φροντίζουν να βοηθούν ψυχολογικά και όχι να θέτουν εμπόδια, τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους.

Είναι σημαντικό να μην νιώθουμε μόνοι μας σε μια τέτοια προσπάθεια και το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στα σπίτια όλων μας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να έχουμε μια ξεχωριστή και δυναμική ζωή, άσχετα με την "offline" καθημερινότητα μας.

Σκεφτόμουν λοιπόν ότι η δημιουργία ενός online τόπου συνάντησης όσων έχουν κοινό ενδιαφέρον την απώλεια σωματικού βάρους ή γενικότερα τη σωστή διατροφή και άσκηση, θα βοηθούσε πολύ κόσμο να πετύχει τους στόχους τους, αφού εκεί θα μπορούμε να μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, συμβουλές, προγράμματα, κουτσομπολιά, αλλά και ιστορίες επιτυχίας που τόσο πολύ εμπνέουν κάποιον που θέλει να αρχίσει να κάνει αλλαγές στη ζωή του. 

Από αύριο κιόλας θα αρχίσω να ασχολούμαι με αυτό το θέμα και να ζητάω γνώμες σχετικά με το τί θα ήταν καλύτερο. Σε πρώτη φάση έχω στο μυαλό μου ένα forum που θα δίνει όμως και τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να ξεκινάει το δικό του blog και να παρουσιάζει βήμα βήμα την πορεία του προς τους στόχους που έχει θέσει.

Από τη δική μου εμπειρία ξέρω καλά ότι κάτι τέτοιο έχει 2 μεγάλα πλεονεκτήματα. α) Κρατάει "πειθαρχημένο" αυτόν που μοιράζεται κάτι με τους άλλους και του δίνει κουράγιο και β) παρέχει πληροφορίες και γνώση στους υπόλοιπους με έναν πιο ζωντανό τρόπο μέσω των συζητήσεων.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα η παρουσία μου στο διαδίκτυο δεν μου επιτρέπει να συγκεντρώσω πολύ κόσμο, αφού δεν έχω πολλές γνωριμίες μέσω του blog μου κυρίως.

Θα το μελετήσω λίγο και θα επανέλθω. 

Τι λέτε για όλα αυτά;
Μπορεί να έχει ενδιαφέρον;
Υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή;

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Διάβασα την παραπάνω ανάρτηση και ομολογώ ότι την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και ακόμα περισσότερο βρήκα ενδιαφέρον την ιδέα/σκέψη/στόχο που έχεις σκεφτεί και θέλεις να πραγματοποιήσης. Να το κάνεις! Και μην σε ανησυχεί για το αν θα συγκεντρώσεις κόσμο. Θα δεις πως σιγά-σιγά θα ανακαλύψουν την δουλειά σου και ο κόσμος θα χρειαστεί τις συμβουλές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MariaAvonGirl...

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Θέλω να πάντα να κάνω κάτι που να έχει αξία.
    Το ίδιο διαπίστωσα ότι προσπαθείς κι εσύ (είδα το blog σου και γράφτηκα).

    Θα τα λέμε.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά είσαι φοβερή...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!!!Μου αρέσει πολύ η πρωτοτυπία σου,ψάχνεις πάντα για κάτι καλύτερο...ΜΠΡΑΒΟ κορίτσι μου!!!Είναι τόσο σημαντική η προσπάθεια που κάνεις,που θα σε βρούνε οι αναγνώστες από μόνοι τους...είμαι καινούργια στο blog...ακόμα μαθαίνω,δεν έχω πολλούς αναγνώστες,πρέπει να είναι γύρω στους 17-18...αλλά μήπως ξέρεις πως να εμφανίζεσαι εσύ στο προφίλ μου...σαν φιλικό blog,και όσοι μπαίνουν σε μένα να πατάνε και να βλέπουν και σένα?Αυτό δεν το γνωρίζω να το κάνω...αλλά το έχω δει σε άλλα blog...(να έχουν προτεινόμενα φιλικά blogs).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ και πάλι για τα τόσο όμορφα λόγια σου!
    Χαίρομαι να μπορώ να προσφέρω κάτι που έχει αξία και προσπαθώ πάντα να κάνω κάτι καλύτερο από πριν.

    Από ό,τι κατάλαβα (βλέποντας το blog σου) δεν έχεις ψαχτεί λίγο με τα πρόσθετα που μπορείς να του βάλεις.
    Αν πας "Σχεδίαση" >> "Στοιχεία σελίδας", θα δείς επιλογή να προσθέσεις gadgets.
    Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι μάλλον το "Λίστα ιστολογίων".
    Σου δίνει μάλιστα και πολλές δυνατότητες όπως αν θέλεις να δείχνει εικόνα, ή άλλες λεπτομέρειες.

    Έχει και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια, αν και προσωπικά δεν μου αρεσει να είναι φορτωμένο πολύ ένα blog.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...