Κάψιμο Λίπους - Η Βασική Αρχή


Καλησπέρα! Ελπίζω να τα πηγαίνετε καλά με τη ζέστη. Δεν ξέρω αν έκανα καλά να επιλέξω να μιλήσω σήμερα για «κάψιμο λίπους», ενώ έξω ο ήλιος καίει και τσουρουφλίζει! Ο καύσωνας θα κρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και το νερό που πίνουμε, δεν είναι ποτέ αρκετό για να μας ενυδατώσει αρκετά. Ένα ποτήρι νερό ακόμα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο με συμβουλές μου για τη ζέστη εδώ:

Αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα, αφού θα μιλήσουμε για κάψιμο λίπους, είναι να καταλάβουμε πώς αποθηκεύει αλλά και πώς καίει το λίπος το σώμα μας. 

Όλα έχουν να κάνουμε με μια βασική αρχή. Περισσότερες θερμίδες ίσον αποθήκευση λίπους. Λιγότερες θερμίδες ίσον κάψιμο λίπους, πάντα βέβαια σε σχέση με τις θερμίδες που καταναλώνουμε στη διάρκεια της ημέρας. 

Για κάθε 7.500 περίπου θερμίδες που περισσεύουν από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε σε μια μέρα, εβδομάδα ή μήνα, μπορούμε (θεωρητικά πάντα) να περιμένουμε ότι θα αποθηκεύσουμε 1 κιλό λίπος στο σώμα μας. Παρομοίως, αν σε κάποιο χρονικό διάστημα καταναλώσουμε 7.500 περισσότερες (ή φάμε λιγότερες) από όσες απαιτούνται, θα μπορούμε να περιμένουμε κάψιμο λίπους γύρω στο 1 κιλό.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι να τρώμε τροφές  με λιγότερες θερμίδες που μας χορταίνουν, αλλά κυρίως που χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να μεταβολιστούν. Τροφές με πολλές πρωτεΐνες για παράδειγμα, που άσχετα από τις θερμίδες που έχουν, χρειάζονται πολλή ενέργεια για να μεταβολιστούν από το σώμα μας και έτσι είναι λίγο δύσκολο να μας προσθέσουν λίπος.

Ακόμα και οι υδατάνθρακες είναι λίγο παρεξηγημένοι επάνω σε αυτό το θέμα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, τα λίπη και την αποθήκευση ή κάψιμο λίπους εδώ:

Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου! Εύχομαι να περνάτε καλά και να με επισκεφτείτε πάλι. 

Αν σας άρεσε το άρθρο μου, πατήστε το «g1» για να δώσετε την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να διαβάσει όσα γράφω!

1 σχόλιο:

  1. Καλό μήνα Δήμητρα μου!
    Αργησα πολύ να σου απαντήσω, αλλά ετοιμάζουμε κάτι με το "μεγάλο αφεντικό" και δεν μας αφήνει περιθώρια.. Χαχαχα...
    Είναι και ο Αύγουστος που μας κάνει να τεμπελιάζουμε λίγο...
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις.
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...