Αντισταθείτε Στην Ζάχαρη, Για Να Διατηρήσετε Την Υγεία Και Τα Κιλά Σας

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και βελτιώσετε την υγεία σας, ένα είναι το σύνθημα: "όχι στη ζάχαρη". Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Επιτρέψτε μου να ρίξω φως με κάποιες πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε και ελπίζω να βοηθήσουν ώστε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για να απαλλαγείτε από αυτήν.


Ζάχαρη

Βασικά, αφού μας γλυκάνουν με την γεύση τους όλα τα σάκχαρα, καταλήγουν στο λεπτό έντερο.

Αυτό τα απορροφά και τα στέλνει στην κυκλοφορία του αίματός. Στη συνέχεια το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη για να τα μετατρέψει και να τα διανέμει ως ενέργεια στους μυϊκούς ιστούς. Η ενέργεια που δεν χρησιμοποιείται, αποθηκεύεται σαν σωματικό λίπος. Όλη αυτή η διαδικασία είναι ένας φαύλος κύκλος.

Η ζάχαρη βοηθάει στην έκκριση μεγάλης ποσότητας ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, μιας ορμόνης που μας δίνει πρόσκαιρο αίσθημα ευφορίαςκαι αυτό την καθιστά πολύ εθιστική, ώστε να θέλουμε να τρώμε περισσότερο και τα κιλά να αντιστέκονται σθεναρά.

Επίσης μειώνει τη σεροτονίνη, που ρυθμίζει τον ύπνο και την όρεξη. Η έλλειψη σεροτονίνης συχνά συνδέεται με την κατάθλιψη. Έχει αποδειχτεί πως απέχοντας από τη ζάχαρη, μπορεί να εμφανίσουμε στερητικό σύνδρομο.’Ομως μπορούμε πολύ εύκολα να την ξεπεράσουμε, μετά από λίγες ημέρες αποχής από αυτήν.

Η υπερβολική κατανάλωση της, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων σοβαρών ασθενειών. Μερικές είναι η παχυσαρκία, η αύξηση των τριγλικεριδίων, ο διαβήτης, η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, οι καρδιοπάθειες και πολλές άλλες.

Για να προλάβουμε τις καταστροφικές συνέπειες στη υγεία και το βάρος μας, πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν. Πώς μπορούμε να το κάνουμε όμως αυτό;



Ιστορικά, το σώμα μας αποθηκεύει το υπερβολικό λίπος, ώστε να το χρησιμοποιήσει σε περιόδους πείνας. Αυτό τα παλαιότερα χρόνια ίσως να ήταν χρήσιμο. Σήμερα όμως στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες, δεν υπάρχουν λιμοί. Επομένως, το επιπλέον λίπος δεν μας είναι απαραίτητο και όταν τρώμε τροφές που το προκαλούν, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιβαρύνεται η υγεία μας και να αυξάνει το σωματικό μας βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...