Είναι Η Κατάλληλη Στιγμή Σου Για Χάσιμο Βάρους;


Είναι Η Κατάλληλη Στιγμή Σου Για Χάσιμο Βάρους;
Εάν είστε υπέρβαροι πιθανόν να έχετε ακούσει άπειρες φορές από φίλους ή οικογένεια ή γιατρούς, ότι το χάσιμο βάρους είναι σημαντικό, ότι αν δεν χάσετε βάρος μειώνεται η διάρκεια ζωής σας κατά μερικά χρόνια, ότι αν δεν χάσετε βάρος θα πληγείτε από διάφορες θανατηφόρες ασθένειες όπως: διαβήτη, υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, άπνοια κατά τον ύπνο κλπ. 

Παρόλα αυτά πότε πρέπει να χάσετε βάρος; Πότε είναι η σωστή στιγμή να πείτε: "Αρκετά, ως εδώ! Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από την χοντρή μου κοιλιά και θα χάσω βάρος";

Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να το αποφασίσει αυτό για εσάς. Πρέπει να αποφασίσετε την σωστή περίοδο για απώλεια βάρους μόνοι σας. Να έχετε υπόψη σας ότι ο συγχρονισμός που επιλέγετε μπορεί να φτιάξει ή και να χαλάσει την προσπάθεια σας για χάσιμο βάρους. 

Πρέπει να ξεκινήσετε τις προσπάθειες για χάσιμο βάρους όταν νιώθετε ότι είστε υπέρβαροι, εάν είστε νοσηρά παχύσαρκοι τότε μόνο οι χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Όπως αντιλαμβάνεστε όταν μιλάμε για χάσιμο βάρους ο συγχρονισμός είναι σημαντικός!

Έχω έναν φίλο που λέγεται Λευτέρης και που σε κάποια φάση της ζωής του ήταν υπερβολικά υπέρβαρος (εάν τον βλέπατε τώρα δεν θα πιστεύατε ότι πριν μερικά χρόνια είχε μια τεράστια κοιλιά και πλαδαρά χέρια). 

Υπέφερε από άπνοια κατά τον ύπνο. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί σωστά με αποτέλεσμα να νιώθει πάντα ζαλισμένος και νυσταγμένος. Ένιωθε ότι δεν είχε ενέργεια για να κάνει τις καθημερινές του υποχρεώσεις και σύντομα οι γύρω του άρχισαν να τον λένε τεμπέλη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι η ρίζα του προβλήματος ήταν η παχυσαρκία του.

Ο Λευτέρης και εγώ είμαστε πολύ καλοί φίλοι, αλλά για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δεν μου ζήτησε ποτέ κάποιου είδους συμβουλή για να χάσει βάρος. Ήταν σαν να μην είχε επίγνωση του προβλήματος βάρους του. 

Μέχρι που μια μέρα... το αντιλήφθηκε επειδή δεν τον κάλεσε ένας φίλος στα γενέθλια του. Στην αρχή του φάνηκε περίεργο, αλλά μετά κατάλαβε ότι αυτό οφειλόταν στο σωματικό του βάρος. Κατάλαβε επίσης ότι τελευταία αρκετοί από το περιβάλλον του είχαν αρχίσει να τον αποφεύγουν. 
Όπως βλέπετε το πρόβλημα βάρους άρχισε να γίνεται εμπόδιο στην ζωή του. Τότε ήταν η στιγμή που αποφάσισε ότι πρέπει να χάσει βάρος.

Ποια είναι η δική σας σωστή στιγμή για χάσιμο βάρους;


Με ρώτησε για συμβουλές και ήμουν πέρα από ευτυχής να του τις δώσω. Ένα χρόνο μετά, ο Λευτέρης, όχι μόνο έχασε αρκετά κιλά αλλά ένιωσε καλύτερα και ποιο ενεργητικός. Τώρα πια όχι μόνο κοιμάται καλά, αλλά ολοκληρώνει και τις καθημερινές του υποχρεώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό!

Όπως βλέπετε ο Λευτέρης περίμενε για την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσει τις προσπάθειες του να χάσει βάρος

Πριν ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι προς το χάσιμο βάρους, αναρωτηθείτε αν είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς να χάσετε βάρος! Γιατί θέλετε να χάσετε βάρος; Σας απορρίπτουν στα ραντεβού; Σαν συμβούλεψε ο γιατρός σας να χάσετε βάρος; Όποιος και να είναι ο λόγος, όταν αποφασίσετε να χάσετε βάρος μην μείνετε άπραγοι, δράστε! Θα το πετύχετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...