8 Μυστικά Αδυνατίσματος Που Μόνο Οι Διαιτολόγοι Γνωρίζουν

Οπουδήποτε και αν κοιτάξετε, υπάρχουν βιβλία με δίαιτες ή προγράμματα που σας υπόσχονται να χάσετε γρήγορα βάρος. Ποιο όμως στην πραγματικότητα, έχει αποτέλεσμα; 

Τα μυστικά των διαιτολόγων στο αδυνάτισμα

 Μίλησα με φίλους διαιτολόγους και ζήτησα να μοιραστούν μαζί μου αυτά που πιστεύουν ότι είναι τα πιο βασικά μυστικά στην απώλεια βάρους και  στην διατήρησή του.

1. Μην εστιάζετε απλώς στους υδατάνθρακες.


Η αποφυγή των υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, αλλά μόνο αν έχει ως αποτέλεσμα μια συνολική μείωση θερμίδων.

Αν κόψετε όλους τους υδατάνθρακες και προσθέσετε πολλά έλαια και ξηρούς καρπούς στην θέση τους, πιθανόν να μην χάσετε βάρος επειδή δεν μειώνετε συνολικά τις θερμίδες. Μπορεί ακόμα και να πάρετε κιλά, όπως έχω δει πολλούς ανθρώπους να παίρνουν.

Αντί να δαιμονοποιείτε ή να δοξάζετε ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό, προσπαθήστε να μειώσετε τον συνολικό αριθμό θερμίδων που προσλαμβάνετε.

Μην ζυγίζεστε συνεχώς

2. Αποφύγετε την ζυγαριά.


Μια από τις καλύτερες συμβουλές μου είναι να αποφεύγετε την ζυγαριά και να χρησιμοποιείτε τα παντελόνια σας για να παρακολουθείτε το βάρος σας (δεν επιτρέπονται όμως τα ελαστικά παντελόνια!).

Ο αριθμός στην ζυγαριά μπορεί να είναι μια σημαντική πληροφορία για την υγεία, αλλά μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η ώρα της ημέρας, η πρόσληψη υγρών και η άσκηση. Το πώς μας πάνε τα ρούχα, συχνά μας λέει την αλήθεια.

Αν είναι δύσκολο να κουμπώσετε το τζίν σας, τότε ήρθε η ώρα να κοιτάξετε τι τρώτε.

Μην πανικοβληθείτε απλώς επειδή η ζυγαριά λέει ότι είστε 3 κιλά παραπάνω από χτες— μπορεί να είναι λόγω της πρόσληψης νατρίου ή επειδή δεν έχετε πάει ακόμα τουαλέτα.

3. Απολαμβάνετε αυτά που τρώτε.


Αν το μυαλό σας δεν είναι εκεί όταν τρώτε, δεν θα χάσετε ποτέ κιλά. Με άλλα λόγια, το να τρώτε ασυλλόγιστα ενώ παράλληλα κοιτάτε τα emails σας ή βλέπετε τηλεόραση,  θα σας κάνει να φάτε παραπάνω. Έτσι, δώστε στο φαγητό την πλήρη σας προσοχή.

Έρευνες δείχνουν πώς άτομα που τρώνε και η προσοχή τους είναι στο φαγητό, είναι 34% λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με αυτούς που εκείνη την ώρα σκέφτονται άλλα πράγματα.

Πώς μπορείτε να είστε πιο συγκεντρωμένοι-ες την ώρα του φαγητού;

Να τρώτε μόνο στο τραπέζι της κουζίνας. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να τρώτε ασυλλόγιστα, όπως συνήθως προκύπτει όταν τρώτε στον καναπέ, στο κρεβάτι ή στο γραφείο.

4. Μην βασίζεστε σε έξυπνες συσκευές καταγραφής.


Ενώ όλοι φαίνεται να έχουν κάποιο βραχιόλι για τον καρπό ή μια εφαρμογή που καταγράφει πόσες θερμίδες έχουν κάψει και πόσες έχουν προσλάβει, το να εμπιστεύεστε αυτές τις συσκευές μπορεί να σας προκαλέσει αύξηση και όχι απώλεια βάρους.

Είναι σημαντικό να ξέρετε πως αυτές οι συσκευές δείχνουν μόνο κατά προσέγγιση.

Χρησιμοποιείστε τα προσωπικά σας αποτελέσματα σαν το καλύτερο μέτρο σύγκρισης. Αν δεν χάνετε βάρος, δεν έχετε μείωση θερμίδων, ανεξάρτητου τι δείχνει η συσκευή ή η εφαρμογή.

Πίνετε νερό

5. Το τί πίνετε είναι το ίδιο σημαντικό με το τί δεν πίνετε.


Ήδη γνωρίζετε να αποφεύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά και τα μοδάτα ροφήματα καφέ που είναι φορτωμένα με ζάχαρη και θερμίδες. Αλλά όμως ξέρετε τι να πίνετε;

6 ποτήρια παγωμένο νερό την μέρα μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε επιπλέον 100 θερμίδες (το παγωμένο ρόφημα προτρέπει το σώμα σας να ξοδέψει την ενέργεια, διατηρώντας την θερμοκρασία στους 37ο C).

Σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσετε μια καθημερινή συνήθεια καφέ αν δεν έχετε ήδη κάποια.

Η καφεΐνη από τον καφέ αυξάνει τον μεταβολισμό σας οπότε μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνει την αντοχή, οπότε ίσως σας βοηθήσει να γυμνάζεστε περισσότερο και πιο έντονα.

Απλώς μην το παρακάνετε με τα επιπλέον υλικά: το να φορτώνετε τον καφέ σας με σιρόπια γεμάτα ζάχαρη και με μη γαλακτοκομικά υποκατάστατα κρέμας, σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

6. Δείτε την απώλεια βάρους σαν ένα γάμο, όχι σαν μια εφήμερη σχέση.


Δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη και δραματική απώλεια βάρους είναι υπέροχες.

Δυστυχώς, η επιστήμη μας δείχνει ότι σχεδόν πάντα παίρνουμε ότι έχουμε χάσει αμέσως μόλις τελειώσει το πρόγραμμα. Ο εξυπνότερος τρόπος; Μην κάνετε τίποτα για να χάσετε βάρος, αν δεν είστε πρόθυμοι να το κάνετε για πάντα.

Αν δεν είστε σίγουροι-ες για το πόσο άσχημο μπορεί να είναι, δοκιμάστε την συνήθεια για 2 εβδομάδες και αποφασίστε μετά αν νιώθετε πως είναι κάτι που μπορείτε να το διατηρήσετε.Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε μια τακτική χωρίς να τρελαθείτε, προσπεράστε την.

7. Να ταξιδεύετε πάντα έχοντας μαζί σας κάποιο σνακ.


Πολλοί άνθρωποι είναι ικανοί να μείνουν πιστοί στη δίαιτα τους όταν είναι στην κανονική καθημερινή τους ρουτίνα, αλλά τα πράγματα καταρρέουν όταν ταξιδεύουν για δουλειά, όταν τρώνε έξω με φίλους ή πάνε διακοπές.

Είναι σαν να κάνουν συνέχεια ένα βήμα μπροστά και μετά ένα βήμα πίσω. Αλλά όσο αφορά την απώλεια βάρους, το κλειδί είναι η σταθερότητα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι, πριν αποκλίνετε από την καθημερινή σας ρουτίνα.

Ρίξτε μια ματιά για υγιεινά σνακ και συμβουλές για όταν τρώτε έξω.

8. Τρώτε φαγητά που σας αρέσουν λιγότερο σπάνια.


Η τακτική του να τρώμε μικρά γεύματα καθ’ όλη την ημέρα ήταν κάποτε στην μόδα, αλλά καινούριες έρευνες δείχνουν πως η στρατηγική αυτή έχει πολλά αρνητικά. Προτείνει να τρώτε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα και να είμαστε σίγουροι-ες πως χορτάσατε.

Το να έχουμε λιγότερα, πιο ουσιαστικά γεύματα βοηθάει να σκεφτόμαστε το φαγητό λιγότερο κατά την διάρκεια της μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...