Πώς Θα Νικήσουμε Τη Ζέστη;

Το φετινό καλοκαίρι άρχισε να δείχνει... τα δόντια του. Εδώ και δυο μέρες η ζέστη έχει αρχίσει και χτυπάει υψηλά επίπεδα και σκέφτηκα σήμερα να προτείνω κάποιες λύσεις που θα μας προστατέψουν από την αφυδάτωση και θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο ανεκτή την κατάσταση, αν ρυθμίσουμε λίγο διαφορετικά τη διατροφή μας. Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν οι ιδέες μου.

Το πρωί ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας (πριν η μετά το πρωινό σας) ένα ποτήρι νερό με μέλι και λεμόνι. Είναι από τα καλύτερα ποτά με αντιοξειδωτική δράση που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 2 λεπτά στο σπίτι. Επαγγελματίες αθλητές στο εξωτερικό πίνουν το ίδιο ποτό, πολύ πριν γίνουν της μόδας αυτά τα "sport-energy-drinks" που πωλούνται στα περίπτερα.

Το σώμα μας χάνει μεγάλες ποσότητες υγρών μέσω του ιδρώτα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε μεγάλες ποσότητες νερού στη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα του πόσο ιδρώνουμε να προσθέτουμε μερικά ποτηράκια ακόμα.

Αν θέλετε να κάνετε γυμναστική, πιείτε ένα ποτήρι χυμό lime (αυτά τα μικρά πράσινα λεμονάκια) με ζάχαρη και αλάτι, πριν και μετά την άσκηση σας. Θα διατηρήσει την υγρασία στο σώμα σας και θα μειώσει αισθητά την κόπωση.

Ενυδατωθείτε τρώγοντας. Εκτός από το νερό και όσα υγρά πίνετε, υπάρχουν και τροφές που θα βοηθήσουν το σώμα σας να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Προσθέστε στην καλοκαιρινή διατροφή σας πεπόνι, καρπούζι, ντομάτες, αγγούρια και όποιο άλλο τρόφιμο μπορεί να σας προσθέσει υγρά χωρίς να φοβάστε μην παχύνετε.

Μην ξεχάσετε: Γυαλιά ηλίου, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. 

Τι λέτε για ένα μικρό πικ νικ δίπλα στη θάλασσα σήμερα που έχει μεγάλο φεγγάρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...